Speķa pīrāgi



Sastāvdaļas:

  • 400 g miltu
  • 200 g margarīna vai sviesta
  • 1 glāze piena
  • 1/2 paciņa rauga
  • 1 ēdamkarote cukura
  • Nepilna tējkarote sāls
  • Žāvēta gaļa vai speķis
  • 1 sīpols
  • 1 ola.

Pagatavošana:

Uz lēnas uguns izkausē margarīnu vai sviestu, pielej pienu. Ja nepieciešams, vēl nedaudz pasilda, lai piens būtu silts. Pievieno un izšķīdina raugu (var izmantot arī sauso raugu). Pieber cukuru un sāli, kārtīgi samaisa. Piesijā miltus, samīca un liek uz nelielu brīdi ledusskapī. Sīpolu sakapā un gaļu sagriež nelielos kubiciņos.
40 pīrāgi. Mīklu sadala 5 daļās. No katras daļas veido bumbiņu, to saplacina un izveltnē apaļu. Apli griež 8 daļās (uz pusēm, katru pusi uz pusēm, katru ceturtdaļu atkal uz pusēm). Uz platākās malas liek sīpola un gaļas maisījumu, tad satin. Apsmērē ar olu un cep cepeškrāsnī zeltaini brūnus.
7982730950261876787447473688270203526